hits

Glad i deg selv?

Tenk å kunne stå rolig midt i sin egen fortreffelighet, slik som dagens fotomodell gjør. Jeg ville i alle fall likt det - hva med deg?

Jeg mener - er vi flinke nok til å bruse med fjærene og heve hodet?  

Eller - er det ikke helt innafor?  

Jeg føler litt på det siste.  

For ikke mange dager siden skrøt jeg av ei som jeg syntes hadde gjort en fantastisk jobb.  Det svaret jeg fikk likte jeg godt: "Ja, det synes jeg også.  Og nå er jeg gammel nok til å innrømme det."  

Skjer det noe med oss mens alle disse årene rusler og går med oss på slep?  Jeg lurer på det mange ganger.  Er det lettere nå enn før å stå midt i egen herlighet og godta den?  Er det mulig liksom?  Er det fordi vi blir klokere med tiden?  Og tenker - søren heller, jeg er da vel bra nok?  Eller blir vi litt sløvere?  Slik at det blir vanskeligere å se realistisk på seg selv?  Realistisk?  Kan ikke det være noe fint da?  Eller er mange av oss bare blitt lei av å bøye hodet for denne Janteloven? 

For den hører vel med til barnelærdommen for mange av oss.  Du må altså bare ikke tro - på deg selv og at du er noe spesielt bra.  I alle fall ikke at du er bedre enn noen andre - til akkurat dette.  Preller denne følelsen av underdanighet av med årene?  Jeg ransaker mitt indre.  Og finner ut at jo, kanskje står det ikke så verst til med selvfølelsen for øyeblikket.  Den kjennes på mange måter litt mer avslappet og blomstrende enn den var før.  Men for all del, ikke si det til noen - haha.  Helt stuerent er det vel fremdeles ikke.  Men likevel.  Akkurat denne dagen vil jeg bruke til å kjenne meg bra nok!

Nyt dagen.  Og gi deg selv et anerkjennende blikk i speilet før du suser ut i virkeligheten.  

 

#branok

4 kommentarer

NorskeTankeriDanmark

08.11.2018 kl.08:28

Ikke flinke nok tror jeg :)

anneemargrethe

08.11.2018 kl.10:12

NorskeTankeriDanmark: Du kan ha rett i det, men vi kan jo øve oss :-)

Victoria Larsen

08.11.2018 kl.12:39

Det er virkelig viktig å øve på det, da det er kjempe viktig! :-) Flottat du skriver om det.

anneemargrethe

08.11.2018 kl.13:20

Victoria Larsen: Takk for det, Victoria :-)

Skriv en ny kommentar

anneemargrethe

anneemargrethe

65, Bjugn

Årene går, og med dem kommer alderen :-) Hva gjør den med selvbildet? Hva gjør den med ditt forhold til kropp, og for den del også til sjel? Denne bloggen er en reise i meg selv. Haha, litt ego her, men altså. Utforske og dele. Finne fine ting i hverdagen og fremheve dem, enten det gjelder interiør eller antrekk, tanker eller noe godt på fatet. Kanskje noe kreativt? En reise i hverdagens små og store gleder er det jeg ønsker å skape med denne bloggen. Hvis en eller flere kan finne mening i det jeg deler, og kanskje litt inspirasjon til sine egne hverdager, er jeg veldig glad for det.

Kategorier

Arkiv