hits

En bitteliten del.

Hva ønsker du å bli husket for. Min nabo hadde nettop lest en nekrolog over en sambygding, og vedkommende ville bli husket for en rekke ting. Ting som vi ikke visste så mye om, men som tydeligvis andre hadde lagt merke til.

Hvordan blir ditt ettermæle? 

Blir du husket?  For noe i det hele tatt?

Jeg tenker så det knaker.  Jeg er jo en alminnelig person.  Har ikke utrettet så mye som blir lagt merke til.  Jeg føler meg ikke uviktig av den grunn.  Men i den store sammenhengen er det kanskje ikke så mye å huske meg for.  

Jeg har aldri vunnet et skirenn.  Aldri satt noen rekorder.  Det eneste skøyteløpet jeg har vært med i - det besto av en runde rundt Stadion og var for 12-åringer.  Da lå jeg en halv runde etter vinneren.  Blir jeg husket for det?  Neppe. 

Men hva er det egentlig folk blir husket for?  Er det en egen egenskap det - å bli husket?  Har det noe med respekt å gjøre? 

Litt skremmende er det, ærlig talt også.  At man en dag er borte, og så blir man ikke engang husket.  Ingen husker hvor lykkelig jeg var hver gang den første snøen kom.  Kanskje ingen engang oppdaget det heller.  Ingen vil huske hvor jeg kjempet og strevet med studier og jobbing og alt det andre.  Ingen vil huske de tingene som er så viktige for meg.  De små tingene jeg har tatt vare på.  De betyr ingen ting i den store sammenhengen.  Er livet bare et maskineri der alle sammen blir et tannhjul, en bitteliten og ubetydelig del?  Og etterhvert som tannhjulene forsvinner, så kommer det bare nye.  I en evig dans uten mål og mening?  

Jeg vet ikke.  Har aldri tenkt på dette før.  Men nå har jeg det, og det var et øyeblikk her med litt skjelvende grunn under føttene, men det er over nå.  Men jeg skulle nå likevel hatt svar på spørsmålet.  Er vi noe mer enn et tannhjul i det store maskineriet? 

 

  #meningen   #blihusket   #tannhjul   #maskineri

 

 

2 kommentarer

solliv

09.11.2018 kl.21:56

Tenker mye på det. Jeg går gjennom en kirkegård hver eneste dag....og nesten hver dag...Så har det kommet en udødelig på plass. Sånn er livet. Masse vakre kranser og ord, men hørte de det da levde tenker jeg...

anneemargrethe

09.11.2018 kl.23:02

solliv: ...du sier noe viktig der, tror jeg

Skriv en ny kommentar

anneemargrethe

anneemargrethe

65, Bjugn

Årene går, og med dem kommer alderen :-) Hva gjør den med selvbildet? Hva gjør den med ditt forhold til kropp, og for den del også til sjel? Denne bloggen er en reise i meg selv. Haha, litt ego her, men altså. Utforske og dele. Finne fine ting i hverdagen og fremheve dem, enten det gjelder interiør eller antrekk, tanker eller noe godt på fatet. Kanskje noe kreativt? En reise i hverdagens små og store gleder er det jeg ønsker å skape med denne bloggen. Hvis en eller flere kan finne mening i det jeg deler, og kanskje litt inspirasjon til sine egne hverdager, er jeg veldig glad for det.

Kategorier

Arkiv